خانه / مقالات تفصیلی / اخلال در سیستم‌های فرماندهی و کنترل، مبنای چهارچوب نوین طراحی تهدیدات و بحران‌ها

اخلال در سیستم‌های فرماندهی و کنترل، مبنای چهارچوب نوین طراحی تهدیدات و بحران‌ها

مقاله‌ی «اخلال در سیستم‌های فرماندهی و کنترل، مبنای چهارچوب نوین طراحی تهدیدات و بحران‌ها» در یازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل (آذر ۱۳۹۸، دانشگاه صنعتی امیرکبیر) ارائه و به‌عنوان مقاله‌ی برگزیده معرفی گردید. در ادامه، چکیده‌ی مقاله و آدرس دریافت فایل مکتوب آن ارائه شده است.

چکیده

عمده‌ی تهدیدات و بحران‌هایی که بشر با آن مواجه است، طبیعی نیست و عامل آن انسان می‌باشد. از سوی دیگر بر اساس سیر تاریخی تهدیدات و بحران‌های بشری مشخص می‌شود که سطح اثرگذاری و پیچیدگی این قبیل بحران‌ها در هر دوره، ارتباط مستقیم با سطح پیشرفت دانش و تکنولوژی آن دوره دارد. از این رو دانش و تکنولوژی غالب در هر دوره، نقش چهارچوب طراحی و ایجاد تهدید و بحران را بر عهده دارد.

در عصر حاضر که به‌دلیل توسعه‌ی دانش سایبرنتیک، تصمیمات و رفتار پدیده‌های هوشمند از طریق کانالیزه کردن اطلاعات ورودی‌شان کنترل می‌شود، مفهوم «فرماندهی کنترل»  به‌عنوان یک مفهوم بنیادین پذیرفته شده است تا آنجا که بسیاری از طرح‌ریزی‌های راهبردی و طرح‌های علمی مبتنی بر فرماندهی – کنترل تعریف می‌شوند. بر همین اساس سیستم فرماندهی کنترل که بر مفهوم فرماندهی کنترل جامه‌ی عمل پوشانده، در تمامی زمینه‌ها و حوزه‌های نظامی، غیر نظامی، تأسیسات حساس و در یک کلام «زیرساخت‌های تمدنی» نقش جدی و بی‌بدیل یافته؛ به‌گونه‌ای که وقفه در عملکرد یک سیستم فرماندهی کنترل به‌معنای وقفه در زیرساخت حساس تحت مدیریت آن است و وقفه در زیرساخت‌های تمدنی نیز به‌مثابه اخلال در حوزه‌های تمدنی است که می‌تواند عواقب جدی و بعضاً جبران‌ناپذیر در پی داشته باشد.

بدین سبب چهارچوب طراحی تهدید و بحران در حال تغییر است به‌طوری که «اخلال در سیستم‌های فرماندهی کنترل» مبنای تهدیدات و بحران‌های نوین بشری می‌باشد. جامعیت چهارچوب نوین از این حیث است که سیستم‌های فرماندهی کنترل را به ماشین‌های هوشمند مدیریتی نظیر اسکادا، PLC و … محدود نمی‌کند بلکه پدیده‌های هوشمند زیستی را نیز از یک سلول گرفته تا انسان مورد مطالعه قرار داده و ضمن شناسایی سیستم فرماندهی کنترل هر کدام، برای کنترل آن برنامه‌ریزی عملیاتی می‌نماید. چنین چهارچوب جامعی که از سیستم‌های فرماندهی کنترل زیستی تا فرماندهی کنترل‌های زیرساختی را در برگیرد، بی‌سابقه است.

لذا مشخص می‌شود که اولاً اخلال در سیستم‌های فرماندهی کنترل، مبنای طرح‌ریزی‌ تهدیدات و بحران‌های نوین است، ثانیاً بحران‌های نوین نسبت به بحران‌های سابق از چهار جنبه‌ی دقت، عمق اثرگذاری، کنترل‌پذیری از سوی عامل بحران و بازدارندگی قربانی بحران پیشرفت چشمگیری دارد و ثالثاً مدیریت این تغییر مهم و راهبردی نیازمند بازنگری، بروز رسانی و ارتقاء محتوای دانش مدیریت بحران در تناسب با چهارچوب نوین تهدید و بحران است تا بتوان همچنان بالاترین سطح پیش‌بینی و آمادگی در برابر تهدیدات و بحران‌های نوین را فراهم نمود.

 

تصاویر ارائه‌ی مقاله در یازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل

 

۱- دریافت متن کامل مقاله

۲- دریافت صوت ارائه‌ی مقاله در کنفرانس

۳- مصاحبه‌ی خبرگزاری ایرنا با مهندس شکوهیان‌راد در خصوص مقاله‌ی ارائه شده در یازدهمین کنفرانس فرماندهی و کنترل

همچنین ببینید

پرونده‌ی ویژه «بررسی توان سایبری رژیم صهیونیستی»

🎞 ببینید 🔶🔹 پرونده ویژه «بررسی توان سایبری رژیم صهیونیستی» 🔹🔶     📼 قسمت …

یک دیدگاه

  1. سلام میشه لینک داخل مطلبو چک کنید.برای من مشکل داشت.ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *