خانه / مصاحبه‌ها / جریان غرب‌گرا برای عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات معامله کرده است

جریان غرب‌گرا برای عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات معامله کرده است

پژوهشگر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر و مدرس دانشگاه تهران: برخی جریانات برای عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات معامله کرده اند

شکوهیان‌راد در رادیو گفت‌وگو عنوان کرد: بعضی جریانات بر سر اینکه حاکمیت سایبرنتیک در کشور به نفع جمهوری اسلامی ایجاد نشود با بیرون از کشور معامله کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت‌وگو؛ مهندس محمد علی شکوهیان‌راد باحضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» به چرایی عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات پرداخت و اظهار کرد: عدم شناخت دانش سایبرنتیک از مهم‌ترین عوامل اجرایی نشدن شبکه ملی اطلاعات است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور با سه تعریف از شبکه ملی اطلاعات مواجه هستیم افزود: نوع اول، شبکه ملی اطلاعات مطلوب است که شاخص‌های کیفی آن طی دو دهه توسط امام جامعه مطرح شده است. دومین مصداق شبکه‌ی ملی اطلاعات، مدلی است که از حیث فنی در اسناد بالادستی (مانند طرح کلان و معماری شبکه‌ی ملی اطلاعات مورخ ۱۳۹۹) بیان شده که امکان پوشش و تحقق شاخصه‌های کیفی مد نظر رهبری را ندارد.

مدرس دانشگاه تهران اظهار کرد: اما نوع سوم شبکه ملی اطلاعات نیز درواقع همین چیزی است که از سال ۹۲ تا کنون اجرا شده است و در واقع تنها افزایش پهنای باند بوده است نه شبکه ملی اطلاعات.

شکوهیان راد با تاکید بر اینکه کارکرد شبکه ملی اطلاعات تامین امنیت ملی و حفظ حریم خصوصی برای مردم کشور است اظهار کرد: امروزه حوزه‌ی فضای سایبر، مهم‌ترین حوزه در هر کشور می‌باشد.

وی افزود: به‌همین دلیل شاخص شناخت کشورهای جهان اول و سوم، بومی‌سازی دانش سایبرنتیک است. لذا کشورهایی مانند چین که توانسته‌اند دانش سایبرنتیک خود را بومی کنند؛ در زمره‌ی کشورهای جهان اول قرار می‌گیرند و کشورهایی که به این مهم دست نیافته‌اند در جمع کشورهای جهان سوم قرار دارند.

پژوهشگر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر تاکید کرد: برای تبدیل شدن به یک قدرت مطرح سایبری و اقتصادی نباید راه وابستگی را پیش گرفت، بلکه باید زیرساخت فضای سایبر و شبکه ملی اطلاعات را ایجاد کرد تا استقلال سایبری کشور رقم بخورد.

شکوهیان راد با بیان اینکه دانش سایبرنتیک به طور مستقیم بر حوزه علوم سیاسی مؤثر است و به طور مشخص و دقیق مسئله‌ی طرح‌ریزی حاکمیت را دنبال می‌کند، خاطر نشان کرد: دانش سایبرنتیک دانش کنترل پدیده‌های هوشمند از جمله انسان و جامعه‌ی انسانی از طریق کنترل جریان اطلاعات است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح برخی اشکالات فنی در سند و طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات که سال گذشته تصویب شده است پرداخت و اظهار کرد: برخی از بخش‌های این سند دچار مشکلات علمی است به‌گونه‌ای که حتی نمی‌توان آن را شبیه‌سازی کرد.

دریافت صوت کامل برنامه‌ی رادیویی گفتگوی اجتماعی مورخ ۲۵ فروردین ۱۴۰۰

لینک خبر در سایت رادیو گفت‌و گو

 

 

همچنین ببینید

جوان، خودباوری و تولید دانش در مسیر انقلاب اسلامی

🎞 ببینید 🔶🔹 جوان، خودباوری و تولید دانش در مسیر انقلاب اسلامی 🔹🔶 💠 محورهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *